Ingyenes tárhelyek

Előre leszögezem, hogy nem feltétlenül vagyok híve az ingyenes tárhelyeknek. A legnagyobb gondom vele, hogy látszik rajta hogy ingyenes. Persze vannak kivételek. Ez a blog is ingyenes "tárhelyen" van, mégis jó.

Tehát ha ingyenes tárhelyek közül szeretnénk választani, érdemes a következő szempontokat figyelembe venni:

- van -e rajta reklám, és az milyen jellegű
- ha reklámos az oldal, de az nem zavar minket (?) akkor keretben jeleníti -e meg az oldalunkat (az ilyen semmiképp sem ajánlott - a Google keresője nem fogja látni az oldalad!!!)
- ha nincs reklám, és nem keretes az oldal, van -e lehetőség saját domain ráirányítására az oldalra (egy saját domain név minden honlapnak jár, ma már akár 600 Ft-ért is lehet domaint regisztrálni!!!)
- biztosítja -e a tárhely azokat a funkciókat amire szükségünk van (pl. ha egy ingyenes portálrendszert telepítenénk, ahhoz php, mysql stb... kell)
- hány MB tárterületet kapunk
- van -e esetleg ingyenes honlapkészítő program rajta stb...

Tudni kell, hogy attól hogy van egy ingyenes tárhelyed, a honlapot még fel kell tenni rá. Ez lehet html honlap, ingyenes tartalomkezelő (CMS) pl. Joomla, Drupal, galéria, blogmotor (pl. Wordpress) stb...

Ha nem tudsz honlapot szerkeszteni még, akkor választhatsz blogot is, az is hasonlóan néz ki mint egy honlap, sokan meg sem tudják különböztetni a kettőt. Ezekhez nem kell tárhely sem, csak válassz egy ingyenes szolgáltatót.

Az alábbi lista nem saját találmány, az ingyenweb.lap.hu-n találtam rá.
Tehát ingyenes magyar tárhelyszolgáltatók (a lista biztos nem teljes):

Freeweb (500 MB / 5 GB, frame)

Tár.hu (képtárhely)

X3 (40 MB, frame)

FreeSite (korlátlan, frame)

Netshare (15 MB, banner)

Ultraweb (200 MB, frame)

SRV.hu (50 MB, banner)

ATW (500 MB, frame)

Ingyenweb (50 MB, banner)

DoX (300 MB)

Personalcomputer (20 MB)

Freebase (10 MB)

Eplanet Dynamicweb (dinamikus)

TVN (100 MB) CJB (korlátlan, 24 domain)

Vicont (100 MB, frame)

N-force.Hu (100 MB)

MailPont - 500 Mbyte

LZD.Hu mert mindenkinek kell egy lap...

Extra.hu (1 GB)

Abobe (500 MB)

ThorWeb (500 MB)

forceweb.hu (100 MB)

FreeWorldClub.net V1 (500mb)

WSS (100MB/30GB, frame)



Én az ingyenes szolgáltatókat szívem szerint próbálgatásra ajánlanám. Ha beindítasz egy jól működő honalapot saját domain név nélkül, és sok helyre belinkeled (belinkelik) és akkor jössz rá hogy mégsem jó neked ez az ingyenes tárhely az ingyenes domain névvel, utána már sokkal nehezebb változtatni! Hidd el, már én is kipróbáltam :))

Az ingyenes tárhelyek fenti listája nem teljes, az Ingyenweb.lap.hu oldalon rengeteg európai ingyenes tárhelyszolgáltató linkje megtalálható!

Ingyenweb.lap.hu

1 megjegyzés:

Attila írta...

Én a http://tarhely.biz ingyenes cPanel alapú tárhelyszolgáltatót tudom ajánlani. Ezeken a tárhelyeken semmilyen PHP korlátozás sincs, szinte minden tartalomkezelő rendszer gond nélkül fut. A szerverek sebessége és a rendelkezésreállás is kitűnő.

Továbbá a http://x4host.eu is egy nagyon jó ingyenes tárhelyszolgáltató.