Google Earth - ingyenes virtuális földgömb, műholdas képekkel

Már régebben feltelepítettem a gépemre a Google Earth programot, és nagyon tetszik. Amikor először néztem meg, teljesen le voltam nyűgözve. Hihetetlen volt számomra, hogy megnézhetem felülről a föld bármelyik részét!

Sőt forgathatom is a FÖLD-et :)

A Google Earth program ingyenesen letölthető innen >> (zöld gomb, download)

Itt pedig egy csomó galéria van, amit a Google Earth-ban meg lehet nézni. (csak rá kell kattintani, és automatikusan betölti a programba).



Egy kis hivatalosabb leírás a Google Earth-ról a wikipédiából:

A Google Earth egy ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható. A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légifelvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. A programban a Föld minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága. A felhasználók által kiválasztott, elkészített és beküldött épületekről 3D modelleket is tartalmaz. Lehetőség van a Google Earth internetes közösség által beküldött szöveges információk és fényképek megjelenítésére (ezek általában valamilyen szempontból érdekes helyekre hívják fel a figyelmet). A programban kiválaszthatók a megjelenítendő információk, például:

* turisztikai vagy más nevezetességek
* közlekedési információk (pl. utak, vasutak, repülőterek)
* határok
* üzletek
* Wikipédia szócikkek (a Geographic Web menüpont alatt választható - egyelőre csak angolul)
* vallási helyek
* vulkánok

A programot eredetileg a Keyhole cég fejlesztette ki, majd 2004-ben megvásárolta a Google. A program Mac OS X Tiger, Linux (2006. június 12-étől), illetve Microsoft Windows 2000 és Windows XP operációs rendszereken fut.

Az alap Google Earth verzió ingyenesen használható. A Google Earth Pro és a Google Earth Plus verziók a professzionális és üzleti felhasználókat célozzák meg. Ezek a verziók fizetősek, de több szolgáltatást nyújtanak (pl. GPS adatok integrálása, vagy nyomtatás nagy felbontásban). A fizetős változatok képfelbontása megegyezik az ingyenes változatéval. A felhasználók saját készítésű, valamely helyet vagy a helyre jellemző tárgyat ábrázoló fényképet a Panoramio.com oldalon tölthetnek fel.

Nincsenek megjegyzések: