Ingyenes ikon készítő a honlapodhoz - favicon maker

Ezzel a szuper kis eszközzel ilyen ikont tudsz csinálni a honlapodhoz egy kép feltöltésével:


Miért fontos a favicon?

Ha Firefox böngészőt használsz, nézd meg a könyvjelzőidet. Azok a honlapok, amik használják a favicon lehetőséget kitűnnek a többi közül, könnyebben megjegyzik őket az emberek. Ha meg valamilyen cms portálmotort használsz, akkor feltétlen érdemes lecserélni a meglévő ikont, már csak a biztonság kedvéért is (nem kell minden hekkernek egyből tudni, hogy milyen motor hajtja a honlapod).


LINK: http://www.html-kit.com/favicon/

Ezt a programot azért szeretem, mert a lehető legegyszerűbb a használata. Bármilyen grafikai programban megszerkeszted a logód, vagy egy képlopóval kilopod a honlapodról és ide egyszerűen csak feltöltöd. Nem kell átméretezni sem.
A végeredményt egy csomagolt fájlban kapod meg, ahol a sima ico fájl mellé egy animált ikont is mellékelnek.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Valami kis infó arról hogy a blogspot-on hogyan tudom hozzáadni a favicont?

Névtelen írta...

Animáció készítése GIMP-ben. Hogyan feketítsük be az Xterm ablakot. Cellux képsarok. DTP Toolbox - Szövegszerkesztők. Hónap színei. Scrapbooks gone digital. Ubuntu telepítése sík hülyéknek. Monitor kalibrálása 12 pontban: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=62. Szervízmenük a KDE4-ben. Mi a LYX? IBM Lotus Symphony telepítése, használata. Emberi bőrszínek: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=46. Windows ikon kinyerése Linuxon. Ubuntu telepítése sík hülyéknek. Csomagkészítés rejtelmei kezdő szemmel. Az iDesk használata. Macintosh és a Linux. Scribus document icon. Partícionálás Linux rendszerekben.
Hogy telepítsük a pdftk-t Mandriva 2009.1-re? Bemutató készítése LYX-el. Alma készítése Inkscape-pel: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=58. Scribus tévhitek és cáfolataik. ISO lemezkép írása. Ingyen Xara. LyX és az SVG. Álruhák használata. Hasznos holmik iskolakezdésre.